Geachte klant, 

Zoals u weet geven we om uw huisdier. Daarom willen we u niet alleen hele fijne dagen wensen, maar u in het belang van uw hond ook waarschuwen. In de decembermaand lopen uw dieren extra risico. Allereerst door de giftige planten die nu in vele huishoudens te vinden zijn. Zo is de bekende kerstster giftig, maar ook mistletoe en de rode besjes van de hulst (in bijvoorbeeld kerststukjes).

Dennennaalden kunnen ook giftig zijn en problemen aan de darmwand geven. Ook kunnen honden allergisch reageren door contact met naaldbomen. Zelfs op drinkwater waar deze in gelegen hebben. Ze krijgen dan een opgezette snoet en oogleden. Een echt groot gevaar vormt het opeten van pure chocolade, dat in grotere hoeveelheden zelfs dodelijk kan zijn. Denk maar eens aan en pure chocoladeletter die op een tafeltje blijft liggen.

Maar ook rozijnen kunnen problemen bij honden geven. Honden kunnen ook ziek worden door bijvoorbeeld erg gezouten versnaperingen. Natuurlijk geeft u geen botjes van gebraden kalkoen, konijn en dergelijke aan uw hond. Gevaarlijker kan het zijn als uw hond het netje van de rollade verorbert. Vooral bij de kleinere honden natuurlijk.Wij hopen dat u en uw hond de december maand fijn gaan beleven en dat u de champagne op oudejaarsavond kunt laten knallen. Maar dan nog voorzichtig, honden en vooral pups vinden een kurk reuze leuk speelgoed en willen dat graag inslikken…

 

Fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Uw trimster.